Qzin Sports

Manchester United - Tottenham összefoglaló

2018. augusztus 28. - Keczán Illés

united_badge.jpg 

26 éve nem volt példa ilyen rossz rajtra a Manchester United részéről, ugyanis három meccsen kettő vereséget is elszenvedtek a Vörös Ördögök.

 

A tegnapi nap folyamán indítottam egy szavazást a @qzinsports Instagram oldalán a sztorikban és az emberek 60%-a azt vetítette előre, hogy bizony itt a Spurs fog diadalmaskodni. Pedig a Facebook oldalamon egy posztban beszéltem róla, hogy 4 éve nyert utoljára az Old Trafford-on a Tottenham, illetve a csapat első számú gólvágója Harry Kane is csak 1 gólt tudott eddig szerezni ellenük.

 

Mi történt a valóságban?

Az első félidőben a hazaiak vették kézbe az irányítást, gyors támadásépítés jellemezte az akcióikat, amikbe rendre bevonták a felfutó szélső védőket. Az első komolyabb ziccerre a 17. percig kellett várni, amikor Danny Rose rosszul hazatett labdájára Romelu Lukaku csapott le, eltolta a kifutó Lloris mellett, majd az üresen tátongó kapu mellé lőtte azt.

A Spurs teljesen súlytalannak érződött, Allinak volt pár helyzete a védők bizonytalansága és rossz helyezkedése miatt, de ezen a meccsen egyszerűen semmi sem jött össze neki, rendre rossz megoldásokat választott.

Benne volt a levegőben az első gól, mert a friss igazolás Fred is remek cseleket mutatott be és sokszor eljutott lövésig, illetve Pogba lábára is számos alkalommal sikerült visszatenni a labdát, aki nem volt rest megkínálni a vendégek francia kapusát, azonban jól állta a sarat Hugo Lloris.

Nyomasztó fölénybe került a United és az előzetes statisztikák és sorozatok további folytatódását vetítette előre az első félidő. De a sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak…

The HURRICANE strikes again

harry_kane.jpg

 

A szünet után változott a játék képe, a londoni csapat megoldást talált a manchesteriek 5 védős formációja ellen, ugyanis védekezés során Ander Herrera húzódott be középre harmadik belső védőnek általában.

 

Egy szöglet után aztán jött is az áttörés, Kieran Trippier remekül beadott szögletét Harry Kane fejelte vissza a rövidbe Phil Jones mellett, De Gea csak szemmel tudta kísérni a labda útját, így tehát vezetést szereztek a vendégek.

Egy gyors hazai akció még belefért a második Tottenham gól előtt… Bizony, már szinte gólt kiáltottak a középkezdés után a hazaiak, de jött a hidegzuhany, hiszen Trippier zseniálisan passzolt az első félidőben láthatatlan Eriksenhez, aki a jobb szélről tette vissza középre a labdát, a brazil Lucas pedig kíméletlenül intette csendre az Old Trafford közönségét. Két percen belül már kettővel ment a Spurs.

Mourinho a cseréitől remélte a megváltást, 6 perc leforgása alatt kihasználta mindhárom lehetőségét, de az igazság az, hogy Alexis 2-3 kaput elkerülő lövésén kívül mást nem tudtak hozzátenni a játékhoz.

Egészen magasan, rögtön a labdavesztést követően támadott le mindkét csapat szinte az egész meccsen, ezért egy leheletnyi helye sem maradt az építkezésre bizonyos esetekben főleg a Unitednek.

Dele Alli továbbra sem volt élete formájában, a csereként beállt Lindelöftől ajándékba kapott labdát sem tudta gólra váltani.

Újabb United rohamok…Önmaguk ellen?

A meccs utolsó negyedében nagy nyomást helyezett ellenfelére a United, de a támadásokat nem tudták pontosan befejezni. A lőlapra tekintve egészen döbbenetes, amit a számok mutatnak, a hazaiak 23 lövése mellett 9 vendég próbálkozás volt, de az érdekes része a dolognak az, hogy mindkét részről 5 talált kaput.

Borzasztó befejezésekkel operáltak és egyszerűen, még ha valami el is vánszorgott a kapuig, azt Lloris simán védeni tudta.

Lucas számára is eljött a meccs vége, Pocchettino lecseréli…várjunk csak, mégsem! Már elindult lefelé, mikor kiderült, hogy Danny Rose megsérült és kényszerű cserére lesz szükség. Lucas köszönte szépen az égiektől érkezett segítséget és nem is vacakolt, Harry Kane passzolt hozzá a félpálya közelében, begyújtotta a rakétákat, Smallingot úgy verte meg, mintha óvodás kisgyerek lenne, aztán ismét büntetett.

jose_mou.jpg

 

Hármat számoltak a Unitedre otthon, Mourinho pedig mint egy elmebeteg, azt bizonygatta a meccs után, hogy neki bizony 3 bajnoki címe van Angliában, míg a másik 19 edzőnek összesen kettő, ezután felállt és távozott. A rossz hír José, hogy ettől még utál a szimpatizánsok nagy része, és egy edző sem nagyobb, mint maga a klubja. Igazán meglepő lenne, ha még egy idényt kezdhetne a Vörös Ördögök élén a portugál szakember.

A Spurs pedig továbbra is hibátlan idén, pedig egyik legnagyobb fegyvere a dél-koreai Son még nem is csatlakozott a csapathoz, válogatott béli elfoglaltságok miatt. Érdemes lesz odafigyelni rájuk idén, az tuti!

Köszönöm a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://qzinsports.blog.hu/api/trackback/id/tr3314208309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása