Qzin Sports

Úristen mit ment ez a Vidi!

2018. augusztus 29. - Keczán Illés

vidiii.jpg

Nagyon divatos lett mostanában fikázni a magyar focit, amire persze rengeteg okunk van. Gyengén szerepelnek a bajnokságban a csapatok, a válogatott óriási gödörben van, nincsenek tehetséges fiatalok. Vagy legalábbis nem sok.

Mégis mindezek ellenére érdemes az ilyen pillanatokban kicsit megállni és örülni annak, hogy valaki ismét elhozta kis hazánkba az európai foci egy szeletét. Magyar szinten távol áll tőlem a MOL Vidi, de a nemzetközi porondon teljes odaadással tudok nekik szorítani.

Nem volt ez másként tegnap sem. Óriási bravúr lett volna a BL fő tábla egy szerencsétlen itthoni első meccs után, de olyat láthattunk, amit nagyon sokan hiányolnak. A küzdést. Az utolsó pillanatig foggal, körömmel harcolt a Vidi és reális esélyük volt az Athén ellen. Végül nem jött össze a BL, de az EL fő tábláján láthatjuk őket ősztől.

Reszkess, Európa!

europe_league.png

Azért is fontos ez, mert 6 éve volt példa utoljára ilyenre, akkor is pont a fehérvári csapat tudott bejutni. Mondhatjuk, hogy sok a légiós, meg ők rúgták a fontos gólokat, de ettől még vannak magyarok is a csapatban és 11 ember kell a pályára a 90 percen keresztül, mindenkinek megvan a maga érdeme ebben a sikerben. És úgy gondolom, hogy lehet keresnivalójuk a csoportkörben, pontot/pontokat fognak szerezni, és ha a szerencse is velük van a sorsolásnál, akár még tovább is lehet jutni. Mekkora sztori lenne az te jó ég…

Magáról a meccsről annyit érdemes szólni, hogy viszonylag kiegyenlített volt a találkozó, az első félidőben inkább görög helyzetek adódtak, az igazán veszélyeseket azonban a Vidi alakította ki. Gondolok itt mondjuk Lazovic szabadrúgására.

A második játékrész egy buta szabálytalansággal kezdődött Fiola részéről a tizenhatoson belül. A büntetőt Mantalos értékesítette, a Vidi feladata viszont továbbra is két gól megszerzése volt, legalább. Nego-t egy sorral feljebb küldte Nikolic mester, és Lazovic tetszelgett a játékmester szerepében. Meg is lett az eredménye, egy kontra után Nego robogott a jobb szélen, a kilépő kapus mellett pedig rendkívül okosan emelte el a labdát, ami meg sem állt a hálóig. Bő fél órával a vége előtt 1-1-es állásnál a görögök belealudtak a meccsbe és a Vidi nagy nyomásának köszönhetően sorra alakultak ki a helyzetek Barkas kapujánál. Majd a 80. percben egy szabadrúgás előtt Helder Lopes valamilyen megmagyarázhatatlan októl vezérelve úgy gondolta, hogy előhívja a belső Zidane-ját és lefejelt egy vendégjátékost. Elég okos volt hozzá, hogy pont a lengyel játékvezető előtt tegye mindezt, aki azonnali pirossal honorálta a megmozdulást.

Hozzátok a szódát azonnal, hát meghal a gyerek!

meghal_a_gyerek.jpg

Mint később kiderült ez a hosszabbítással együtt 15 perc 11 a 10 elleni játékot eredményezett. Jött a Vidi becsülettel, de a görögök ölték a játékot, tördelték, ahogy csak tudták. A ráadásban persze rögtön mindegyik görög az utolsó kenetért könyörgött, csak a piócás ember segíthetett volna rajtuk. Olyannyira megtizedelte őket ez a hirtelen jött „sérüléshullám”, hogy a végére elég hordágy sem maradt, amivel le tudták volna őket vinni az óriási fájdalmaik közepette. Így telt el végül az utolsó pár perc, azonban a meccs vége után is volt még akció, a korábban lecserélt Livaja meg nem erősített források szerint azt kiabálta, hogy „Fogjatok le g*ci megölöm ezeket a magyarokat!” Addig tolta fullba a kretént, míg kiharcolt magának egy pirosat ő is. Ezután tényleg vége szakadt a meccsnek és a MOL Vidi készülhet előbb a sorsolásra, aztán majd az Európa Liga küzdelmeire.

Szép volt srácok, elhoztátok nekünk Európát!

Köszönöm a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://qzinsports.blog.hu/api/trackback/id/tr1814209853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása