Qzin Sports

Cleveland Browns: A győzelem nyomában

2018. szeptember 22. - Keczán Illés

42351655_268347503804496_4029696870119899136_n.jpg

Nos hol is kezdjem? Talán egy nagyon fontos téma, ami az egyik alapja a csapat szenvedésének az bizony az első körös draft.

Miért ilyen rossz a Browns?

2009 és 2016 között 11 alkalommal húzhattak játékost az első körben és lehet tippelni ezek közül mennyi van jelenleg is a keretben.

A helyes válasz: NULLA. Bizony senki sincs ezek közül már a Browns rosterén. Ez azért meglepő, mert szoktak lenni persze elpazarolt pickek és rossz döntések egy csapat életében, de ilyen látványosan bénán kevés csapat választ az első körben. És az a helyzet, hogy a Browns megvált ezektől a játékosoktól ilyen vagy olyan módon, de legtöbbjük be tudott illeszkedni egy másik csapatba és azóta is, ha nem is mindannyian kiemelkedő teljesítménnyel, de jelen vannak a ligában.

Kivétel ez alól például Johnny Manziel alias ’Johnny Football’ aki inkább az alkoholt és az éjszakai életet választotta a foci helyett egy időre, most pedig a kanadai CFL-ben vitézkedik.

A draft-ok mellett az edzői stáb és a vezetői pozíciókat betöltő személyek miatt sem tudott elindulni felfelé a Cleveland.

Mikor jött a változás?

42311770_1223014077837766_9179140737063714816_n.jpg

(Forrás: @clevelandbrowns instagram)

2017-ben érkezett a csapathoz John Dorsey General Manager, aki egy kicsit elindította a jó irányba ezt a franchiset. Igaz éppen tavaly zárt 0-16-os mérleggel a Browns, de legalább a draftjuk már nem volt olyan borzasztó. Meglepő módon még mindenki a keretben van az első körből.

Igazából 1999 óta 2 darab pozitív szezonjuk van, szóval nem könnyű kimászni ebből a gödörből és éppen ezért ez évek folyamata, amíg esetleg összeáll valami.

Idén úgy néz ki kezdenek kilábalni, a drafton egészen jókat húztak, Baker Mayfield szerintem a legjobb döntés volt, Denzel Ward pedig szintén bizonyítja, hogy miért az 1/4-es pick volt ő.

Továbbá érkezett az offensive coordinator szerepkörébe Todd Haley a Steelerstől, ahol tudjuk, hogy eléggé rendben voltak az utóbbi években a dolgok és egy veszedelmes támadósort rakott össze Todd.

Szépen építkeztek a tavalyi szezon óta, de az áttörés egyszerűen nem jött idén sem egy ideig, tudtak hozni egy döntetlent az első meccsen, aztán a másodikat olyan igazi Brownsos módon bukták el az utolsó negyedben, előnyből, két kihagyott extra pont és két kihagyott mezőnygól miatt.

A Messiás(?)

42351655_268347503804496_4029696870119899136_n.jpg

(Forrás: @nfl instagram)

A változás kérem szépen a Jets ellen jött el végül, mikor Tyrod Taylort bekísérték az öltözőbe agyrázkódás gyanújával és a pályára felkerült a hatos számú játékos, az idei év 1/1-es választottja, Baker Mayfield.

A csávó igazi vezérként funkcionált, semmi jele nem volt megilletődöttségnek, ment előre az offense és elkezdtek visszazárkózni. Aztán megfordították a meccset és 635 nap után először nyertek alapszakasz meccsen. Nekem ezen az összecsapáson jelezte, hogy miért vártam én őt a drafton az első helyre.

A játékosok azt mondták róla, hogy nem szabad kivenni a kezéből most a labdát. Remélhetőleg az edzők is hasonlóan látják ezt és innentől kezdve ő lesz a kezdő irányítója a Clevelandnek.

Pusztán azért remélem, hogy így marad, mert reményt adott mindenkinek, az egész amerikai futball rajongó közösségnek, hogy van esélye a Brownsnak meccseket nyerni.

Nem vagyok Browns fan, de mindig elképesztően rossz nézni, ha ilyen látványosan szenved egy franchise. Szóval most hátha sikerül nekik elindulni felfelé valamennyire, mert az NFL-nek minél több jó csapatra van szüksége, hogy tényleg élvezetes legyen és ne tudja egy bizonyos franchise kisajátítani magának a Lombardi trófeát.

Persze a playoff még rendkívül messze van és esélyesebb, hogy idén még nem jön össze nekik, de legalább van esély rá, hogy nem csak pofozózsákok lesznek.

Aki szeretne még felülhet a bandwagonra, még épp idejében teszi. Aztán lehet, hogy a szezon végén 1-14-1 lesz a csapat mérlege. Hiszen ők a Browns, tőlük minden kitelik. Sőt szerintem még az is lehet, hogy két csomag cigirágóért elcserélik Baker-t valahova. Csak úgy. Browns módra.(Hátha van eszük és nem tesznek ilyet.)

Köszönöm a figyelmet! Ha még nem tennéd kövess Instagram-on, ahol szintén a sport a fő téma. ;) qzinsports néven megtalálsz!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://qzinsports.blog.hu/api/trackback/id/tr4014255523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.24. 14:46:48

Már a Pittsburgh elleni döntetlen is meglepő volt és a Saints-től se kaptak ki olyan nagyon úgy hogy talán valami beindult náluk,erre én is felfigyeltem.
süti beállítások módosítása